Vloerverwarming

Vloer Utrecht vloerverwaming en onze vloeren

Vloerverwarming

Energie zuinig en comfortabel

Slide
Slide

Waarom vloerverwarming?

Veel nieuwbouwwoningen worden standaard voorzien van vloerverwarming en dat is niet verwonderlijk. Vloerverwarming is energie zuinig en zeer comfortabel. Het grote voordeel van vloerverwarming is dat de warmte over de gehele vloer uitstraalt hierdoor is uw woning zeer gelijkmatig verwarmt.

Hoe werkt vloerverwarming?

Door de slangen in de vloer loopt warm water. De watertemperatuur is lager dan die bij radiatoren. De ruimte wordt over een grote oppervlakte constant op temperatuur gehouden. Overal waar u loopt, staat of zit is de temperatuur hetzelfde. U loopt op een vloer die niet koud is dus koude voeten zijn verleden tijd.

Vloer Utrecht. Parket, laminaat en pvc met vloerverwarming

Wilt u ook een vloerverwarming?

Er zijn diverse vloerverwarmingssystemen. Ons vloerverwarmingssysteem wordt in uw bouwvloer (zandcement of anhydride) gefreesd. Indien er sprake is van een houten bouwvloer dan kunt u hier een 25mm fermaselplaat op (laten) plaatsen. Ook in deze platen worden de sleuven gefreesd.

In de sleuven worden de slangen geplaatst en het systeem wordt aangesloten op een verdeler, die op zijn beurt weer wordt aangesloten op uw CV, warmtepomp of stadsverwarming.

Na dat de installatie is aangesloten zullen de sleuven moeten worden dichtgezet met reparatie mortel. Afhankelijk van de gekozen vloer en legwijze zal de vloer mogelijk moeten worden geëgaliseerd.

Na het drogen van de reparatiemortel en/of egalisatielaag kan de vloer worden geplaatst.

Vloer Utrecht. Parket, laminaat en pvc met vloerverwarming

In nieuwbouwwoningen en bij totale vervanging/renovatie van een huidige bouwvloer worden op de ruwbouwvloer netten geplaatst waar de slangen aan vast worden gemaakt. De totale vloer worden voorzien van een nieuwe deklaag.

Indien u bij een totale vervanging van uw huidige bouwvloer voor dit systeem kiest, is het belangrijk te weten dat de bouwvloer een droogtijd nodig heeft van ca 1 tot 1,5 week per cm deklaag. Na deze droogtijd dient er, voordat er een vloer geplaatst kan worden, een opstookprotocol te worden gedaan. Dit duurt ongeveer 14 dagen. Pas na het opstookprotocol kan er een vloer worden geplaatst.

Bij nieuwbouw woningen met vloerverwarming heeft de deklaag bij oplevering van uw woning de natuurlijke droging meestal al achter de rug. Wel dient u rekening te houden met het opstook protocol voor er een vloer geplaatst kan worden.

Heeft u vragen over onze vloeren in combinatie met vloerverwaming of wilt u een nieuwe vloer en heeft u interesse in een vloerverwaming systeem, dan kunt u tijdens onze openingstijden contact met ons op nemen, of kom langs in onze showroom. Buiten onze openingstijden kunt u gebruikmaken van ons contactformulier